آموزش اصول و قواعد کپی برداری

نویسنده: ایکاروس

روش اصولی کپی برداری:

کپی برداری از آثار نقاشان بزرگ یکی از مراحل مهم آموزش نقاشی است و در صورتیکه با قواعد آن آشنا باشیم، کپی کردن از آثار بزرگ نقاشان جهان میتواند ذهن ما را در درک عمیقتر هنر نقاشی یاری فراوان رساند. به جرات میتوان گفت که ارزش یک کپی خوب و قوی، کم از اجرای دقیق و هنرمندانه یک اثر ارجینال تکنیکی و ماهرانه نیست.
مرحله اول برای انجام یک کپی خوب، یک زیر رنگ یا ته رنگ و یا آستر خوب و مناسب میباشد. در این مرحله میتوان کشیدن طرح تابلو و همچنین زیر رنگ گذاری را با هم انجام داد و با رنگ رقیق طرح را مشخص کرد (البته این مسئله مستلزم این است که طراحی شما در حد خوب و قابل قبولی باشد). استفاده از مداد برای طراحی زیاد توصیه نمیشود، جرا که مداد باعث کثیف شدن رنگ روغن و به زحمت افتادن نقاش جهت تمیز و شفاف کردن مجدد رنگها میگردد.
نکته دیگر در اجرای زیر رنگ، اجرای قانون سرد و گرمهاست، بدین ترتیب که معمولا رنگهای لایه زیرین را گرمتر در نظر میگیریم و رنگهای سردتر را در لایه های رویی بکار میبربم.
همچنین لایه زیرین میتواند تیره تر در نظر گرفته شود و لایه های بعدی را اختصاص به رنگهای روشنتر میدهیم.
پس زیر رنگ را باید گرمتر و تیره تر اجرا کرد و مایه های رنگی سردتر و روشنتر را بعدا اضافه نمود. اگر روی بوم سفید نقاشی میکنیم، کدر و مات نکردن زیر رنگ قسمتهای روشن تابلو، تاثیر زیادی در شفافیت و درخشندگی رنگهای لایه های بعدی، در این قسمتها دارد. همچنین زیر رنگ این قسمتها را زیاد تیره نکنید.
در کپی آثار رئالیستی زیر رنگ را باید کاملا نرم و ملایم بکار برد و تبدیل و تغییر رنگها به یکدیگر باید بدون برش و خط افتادگی باشد.

برای نرمش و تلطیف رنگهای زیر رنگ از قلم موی محوکن هم میتوان استفاده کرد، اما مهارت و تجربه نقاش، بخصوص در امر طراحی حرف اول را، در زمینه نرمش و تلطیف رنگهای زیر رنگ میزند.


در باره اهمیت کپی برداری در نقاشی:

بسیاری از هنرمندان تازه کار و هنرجویان از ایده کپی آثار هنرمندان بزرگ در جهت یادگیری استقبال نمی کنند، خصوصا زمانی که شور وشوق به تصویر کشیدن ایده و نظریه خود را در کلاس و یا در یک ورک شاپ در سر می پرورانند. از سوی دیگر بسیاری از نقاشان به جهت پروراندن ایده خود تمایل زیادی به کپی آثار اساتید بزرگ از خود نشان نداده و ترجیح می دهند تمرکز خود را بر روی ایده و اثر هنری خود بگذارند. با این حال بسیاری از هنرمندان نیز ایده کپی از روی آثار اساتید قدیمی را دنبال کرده و به آن میل و رغبت نشان میدهند. کپی کردن از روی آثار هنری خصوصا آثار اساتید قدیمی و یا هنرمندان بزرگ کلاسیک همیشه در محیط های آکادمیک به مثابه یک ابزار مهم آموزشی به حساب می آید. این روش باعث درک بهتر و عمیق تری از رنگ شناسی و یادگیری تکنیک های خاص هنرمندان بزرگ خواهد شد. در اینجا توجه شما را به یک مثال جلب می نماییم:


آموزش اصول و قواعد کپی برداری

کپی اثر هنرجویان آموزشگاه


یک هنر جوی موسیقی به چه صورت آغاز به یادگیری موسیقی می کند؟ مطمئنا در ابتدای کار شروع به نواختن یک قطعه پیچیده با ویلون و یا پیانو نمی نماید و یا شروع به نواختن یک قطعه موسیقی شخصی نمی کند. وی در ابتدا با یک قطعه ساده شروع کرده و در ادامه اقدام به نواختن قطعه های پیچیده تر از اساتید گذشته کرده و در آخر شروع به نواختن قطعه ساخت خود و یا سفارش داده شده توسط خود می نماید. همین روند و روال به شکلی دیگر در هنرهای بصری خصوصا در نقاشی وجود دارد. این روند خصوصا در هنرمندان حوزه رئالیسم بسیار رخ می دهد. کپی کردن آثار هنری معمولا در کلاس های آموزشی و یا در ورک شاپ های آموزشی انجام می گیرد. این فرایند در سطوح و پایه های گوناگونی رخ میدهد. این کار آموزشی یک فرایند زود بازده نیست و تا سطوح بالای آموزشی به طول خواهد انجامید. معمولا استاد نقاشی آثار یکی از هنرمندان مانند رامبراند، لئوناردو، تیسیان و یا دورر را برای کار پیشنهاد می نماید. در ابتدای کار قطعا اثر به کار اصلی نزدیک نخواهد بود اما در ادامه و با کسب تجربه بیشتر شباهتهای زیادی در کار بدست خواهد آمد و این تجربه در آینده یاری گر هنرجو برای آثار شخصی وی خواهد شد.


یک اثر از رامبراند

یک اثر از رامبراند


بسیاری از نقاشان تازه کار و هنرجویان به آثار رنسانس و آثار رئال پس از آن با تحسین و تعجب بسیار نگاه می کنند. یکی از راههای مناسب رسیدن به اعتماد به نفس و چیره دستی در تکنیکهای نقاشی تسخیر کردن این بتهای نقاشی از طریق کپی کردن آثار آنها می باشد. ناگفته نماند که این کار، کار ساده ای نیست و به طور قطع نمی توان به تنهایی و در قدم اول شروع به رنگ گذاری بی محبا بر روی بوم کرده و منتظر نتیجه قابل قبول نیز بود! اساتید بزرگ این حوزه در پروژه های نقاشی خود بسیار متودولوژیک و ساختارمند قدم بر میدارند. آنها با دقت و حساسیت بسیار نقشه راه را تعریف کرده و با زیرلایه های رنگی بسیار آگاهانه و آکادمیک برخورد می نمایند. در ابتدا این هنرمندان با حداقل دو زیر لایه با رنگهای مناسب برای این کار آغاز نموده و در ادامه به پرداخت و ساخت و ساز رنگهای اصلی موضوع نقاشی می پردازند. و در فاز نهایی کار آنها لایه های متعدد گلیز را به اثر خود اضافه کرده و کار را به پایان می برند. توجه داشته باشید که برای آموزش فرایند ذکر شده انتخاب یک اثر از اساتید بزرگ این فن و آموزش آن از راه کپی به هنرجو بسیار ساده تر و کاربردی تر از انتخاب یک موضوع شخصی می باشد.


کپی آثار کلاسیک

زمانی که یک هنرجو و یا یک هنرمند تازه کار با تکنیکهای خاص این سبک از نقاشی از طریق کپی کردن آثار آشنا شد میتواند بسیار ساده تر و سریع تر به پروژه شخصی خود بپردازد. از سویی دیگر هیچ راهی بهتر و سودمند تر از وارد شدن به جزییات یک نقاشی و مطالعه عمیق آن از طریق کنکاش در آن نیست. و یگانه راه برای رسیدن به این هدف کپی کردن نقاشی مورد نظر می باشد. نگاه کردن و مطالعه کردن آثار نقاشان بزرگ از طریق دیدن تصاویر و رفتن به موزه ها قطعا سودمند و مناسب می باشد، اما درک عمیق و آکادمیک این آثار صرفا از طریق بازتولید آنها امکان پذیر می باشد.


یک اثر کپی شده توسط یک هنر جو در آموزشگاه نقاشی ایکاروس

یک اثر کپی شده توسط یک هنر جو در آموزشگاه نقاشی ایکاروس


نکات سودمندی در مورد کپی کردن آثار نقاشی:

در اینجا نکات سودمندی را در مورد کپی کردن آثار نقاشی ذکر خواهیم کرد: سعی کنید کار را با یک نقاشی تک تصویری و یا به بیان دیگر تک موضوعی آغاز کنید. انتخاب یک کار پیچیده با جزییات زیاد شما را با چالش های تکنیکی آزار دهنده مواجه خواهد کرد که ذهن و توان تکنیکی یک هنرمند تازه کار غالبا از پس آنها بر نخواهد آمد. معمولا یک پرتره ساده با نورپردازی های مشخص و کلی می تواند انتخاب مناسبی باشد.

برای ساپورت خود حتی المقدور سعی کنید ساپورتی را نتخاب نمایید که هم اندازه اثر اصلی مورد نظر برای کپی باشد. تغییر اندازه اثر معمولا خود یکی از مسائل چالش برانگیز در تناسبات نقاشی می باشد. بنابراین در قدم اول خود را درگیر این موضوع نکنید!

اگر پیش از شروع کار فرصت بازدید از اثر اصلی برای شما وجود دارد حتما به بازدید اثر بروید. دیدن یک اثر اوریجینال از نزدیک به شناخت و درک عمیق تری از رنگها و نور پردازی های آن اثر خواهد انجامید.

اگر قرار است یک اثر هنری را از اینترنت انتخاب نمایید به هیچ عنوان سراغ آثاری با رزولوشن پایین نروید. در عکسهایی با رزولوشن پایین جزییات اثر محو بوده و آسیب جدی به نتیجه تمرین شما خواهد زد. در این دسته از مدلهای بی کیفیت، اساسا کنتراست و لایه های رنگی به هیچ عنوان مناسب مطالعه نبوده و در بسیاری از موارد حالت محو و نامشخصی را به خود می گیرند. بنابراین تصویری را انتخاب کنید که حداقل طی دو مرحله از زوم بر روی آن جزئیات حالت محو و یا پیکسلی به خود نگیرند. این موضوع به شما کمک بزرگی در جهت مطالعه بر روی ضرب قلم های استاد و همینطور رنگ سازی وی خواهد کرد.

در پایان به معرفی یک کتاب سودمند و مفید برای یادگیری هر چه بهتر کپی کردن آثار هنرمندان بزرگ می پردازیم:


تکنیکهای نقاشی کلاسیک اثر کووینو

تکنیکهای نقاشی کلاسیک اثر کووینو


کتاب بالا اثر فرانک کووینو می باشد، در این کتاب شما با تکنیکهای مختلف نقاشی کلاسیک آشنا می شوید. در این کتاب روشهای سنتی نقاشی رنگ روغن مورد بررسی و آموزش قرار گرفته است. در این کتاب نویسنده قدم به قدم روش کپی کردن و رنگ سازی اساتید مشهور قدیمی را مورد بررسی قرار داده و به توضیحات مفید برای موفقیت بیشتر در این پروسه پرداخته است.


ترجمه، گرد آوری و تهیه مطالب: جواد اکبر زاده



دیدار - دریچه ای به کلاسهای اخیر

نگاه مختصری به آنچه که اخیرا در کلاسهای حضوری گذشته است.
فیلمهای کوتاه از کارهای در حال انجامی که در آموزشگاه نقاشی ایکاروس و توسط هنرجویان سیاوش مهویس صورت گرفته است.

نقاشی های ما با شما سخن میگویند

اثری از هنرمند آموزشگاه مرتضی طاهری

اثری از هنرمند آموزشگاه لیدا سماک

اثری از هنرمند آموزشگاه مریم انصاری

 

کلاسهای ایکاروس

دیـــدگـــاه

  خانه هوشمند الفا

زمان: چهارشنبه، ۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۶:۵۰:۳۴

جالب بود. مرسی از شما

↩ پاسخ به پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال نظرات



🎭 روز شمار هنری
امروز ۲۰۲۴/۰۴/۲۵ میلادی برابر با پنجشنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳هجری شمسی که مصادف میباشد با سالروز تولد سای تومبلی، نقاش امریکایی

سای تومبلی، نقاش امریکایی

 ادامه مطلب 

©اکیداً از مراجعه حضوری از ساعت ۱۶ به بعد خودداری نمایید             کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به آموزشگاه نقاشی ایکاروس میباشد - 2024-2009