آموزش و هنر نقاشی سیاه قلم: راهنمایی جامع برای شروع کنندگان

نویسنده: ایکاروس

نقاشی سیاه قلم یکی از فنون هنری است که با استفاده از ابزارهای متنوع و ملزومات مورد نیاز آن انجام می‌شود. این فن تکنیک‌های خاصی را در بردارد که باعث خلق تصاویری با قرابت های عکسگونه و فوق طبیعی (هایپررئالیستی) میگردد.
در این تکنیک، هنرمند از پودر زغال و قلم مو بیشتر استفاده میکند. هدف نهایی از ترکیب‌های مختلف خطوط و سایه‌ها خلق تصاویری رئالیستی یا فوق رئالیستی میباشد. در کنار تکنیک ذغال، این سبک با مدادهای گرافیتی نیز انجام میشود که پرداختن به ریزه کاریها و جزئیات در آنها هم اجرا میشود.


نقاشی سیاه قلم یک هنر ظریف و نیازمند مهارت و تمرین است. برای یادگیری این تکنیک، ابتدا باید با ابزارها و تکنیک‌های پایه آشنا شوید. سپس، با تمرین مداوم، می‌توانید به مهارت‌های بالاتری دست پیدا کنید.
در این مقاله، به آموزش نقاشی سیاه قلم از مبتدی تا پیشرفته می‌پردازیم. در ابتدا، با ابزارها و تکنیک‌های پایه آشنا می‌شویم. سپس، به آموزش تکنیک‌های پیشرفته‌تر می‌پردازیم.


فیلم از هنرجویان در کلاسهای آموزشگاه و در حال انجام نقاشی های سیاه قلم:


فیلم نقاشی سیاه قلم


در این متد، موضوعات مختلفی برای طراحی انتخاب میگردند. مانند طراحی از کل چهره و یا اجزای آن مانند لب و بینی و چشم و غیره. برای نمونه میتوانید بخش آموزش طراحی سیاه قلم چشم با مداد را بخوانید.


آموزش نقاشی سیاه قلم

آموزش نقاشی سیاه قلم


فیلمهای کوتاهی از سایر آثار خلق شده در آموزشگاه سیاه قلم ایکاروس


سیاه قلم، پودر زغال و قلم مو

سیاه قلم، پودر زغال و قلم مو

طراحی سیاه قلم با مداد


آموزش سیاه قلم

طراحی سیاه قلم چهره با پودر ذغال


ابزارها و تکنیک‌های پایه


برای انجام سیاه قلم، وسایلی که ما استفاده میکنیم و متفاوت با متریالهای رایج در مراکز دیگر میباشد عبارتند از:

وسایل اصلی مورد استفاده، پودر ذغال، قلم مو، پاک کن، مدادهای ذغالی و مقوا میباشد.

۱ - مقوای مخصوصی که منحصرا ما در آموزشگاه بصورت برش خورده در اندازه A3 استفاده میکنیم. (توضیح اینکه مقوای مورد استفاده ما، از نوع فابریانو ۲۲۰ که در اغلب کلاسهای آموزشی استفاده میشود، نمیباشد. از این مقوا منحصرا در آموزشگاه ایکاروس استفاده میگردد.)
۲ - قلم موهای چینی ماریس سری ۵۷۹
۳ - قلم موی نرم خرم شماره های ۶ و ۱۰ (تخت)
۴ - قلم موی دسته سبز پارس آرت سری ۲۱۲۵ شماره ۴ (تخت)
۵ - مداد چرب سیاه
۶ - مدادهای لوموگراف استدلر شماره های 4B، 6B، 8B
۷ - مداد اکسترا سافت کریتا کالر
۸ - مداد کنته فابرکاستل نوع soft
۹ - محو کن کوچک کریتا کالر
۱۰ - پاک کن مدادی سر فرچه دار
۱۱ - پودر کنته کریتا کالر
۱۲ - پودر کنته چرب (ریما)
۱۳ - پاک کن مونو زیرو
۱۴ - در صورت نیاز پاک کن برقی
۱۵ - تراش فلزی


نکاتی در باره تکنیک خاص سیاه قلم در ایکاروس

۱ - از چه مقوایی در سیاه قلم استفاده کنیم؟

ما در ایکاروس از مقوایی متفاوت با سایر مراکز استفاده میکنیم.

در اغلب مراکز آموزشی ، برای سیاه قلم، مقواهایی مانند اشتنباخ و یا فابریانو 220 را معرفی و توصیه مینمایند. اما در نقاشی سیاه قلم بروش ایکاروس ، ما هیچکدام از این ساپورتها را نه توصیه میکنیم و نه بروی آنها کار انجام میدهیم. همچنین نوع دیگری از مقوا برای سیاه قلم استفاده میشود که در بعضی مراکز فروش با نام مقوای کالر عرضه میگردد. از بین سه ساپورت ذکر شده، اشتنباخ بی کیفیت ترین و نا مناسبترین زمینه برای کار سیاه قلم میباشد. دو مقوای دیگر یعنی فابریانو و کالر زمینه های مناسبتر و بهتری برای کار میباشند. که البته همانطور که گفته شد ما در ایکاروس از نوعی مقوای دیگر استفاده مینماییم که ممکن است در نگاه اول، کار کردن بروی آن سخت و دشوار بنماید. اما پس از آشنایی با چم و خمهای تکنیکی کار با این مقوا، در مییابیم که بسیار مناسبتر از سه ساپورت مورد اشاره میباشد.متاسفانه این ساپورت در دسترس همگان نیست و آموزشگاه این مقوا را از مراکزی خاص و با کمی دشواری تهیه مینماید. شیوه کار کردن روی این ساپورت بسیار متفاوت با شیوه های رایج در مراکز دیگر آموزشی میباشد. این مقوا را در این گفتار آموزشی مقوای ایکاروس مینامیم.


نقاشی سیاه قلم اثری از هنر جویان آموزشگاه ایکاروس

نقاشی سیاه قلم اثری از هنر جویان آموزشگاه ایکاروس


باید توجه داشت که مقوای سیاه قلم ایکاروس مقوایی بسیار لطیف و حساس و آسیب پذیر میباشد و میبایست نهایت دقت و توجه را برای تمیز ماندن آن تا مراحل انتهایی طراحی ، مبذول داشت. در جهت حفظ تمیزی و کیفیت ساپورت مورد استفاده نکات مهم زیر را حتما میبایست رعایت کنید.
بهیج عنوان از پاک کن خمیری که برای ساپورتهای دیگر استفاده میشود، برای مقوای سیاه قلم ایکاروس استفاده ننمایید. این پاک کن بشدت به سطح لطیف و حساس مقوای ایکاروس لطمه میزند.
بجای آن همیشه، از پاک کن مدادی سر فرچه دار استفاده کنید. استفاده از دو برند دِروِنت Dervent و فابرکاستل Faber Castell، بطور همزمان توصیه میگردد. فراموش نشود که بهیچ عنوان نباید ابتدای به ساکن بروی این زمینه از پاک کن معمولی (و یا خمیری که ذکر شد) استفاده نمود. پس از اینکه در قسمتهایی از پاک کن سر فرچه دار استفاده نمودید، آنگاه میتوان بروی این قسمتها، از پاک کن مونو زیرو MonoZero استفاده کرد.


۲ - پودر ذغال مورد استفاده در نقاشی سیاه قلم

برای حصول نتیجه بهتر لازم است از پودر ذغال ، در دو نوع تیره و روشن استفاده نمود. در اغلب مراکز آموزشی از پودرهای تیره به همراه قلم موهای ماکو، و بروی زمینه فابریانو 220 و یا مقوای کالر و در کنار نرم کننده هایی مانند پودر کف دریا استفاده میشود. ما در ایکاروس از پودر تیره در کنار پودر روشن تر، بطور همزمان استفاده میکنیم. در روش ما هیچ نیازی به استفاده از کف دریا نیست. کف دریا نه تنها عمل سودمند و مفیدی انجام نمیدهد، بلکه به نتیجه کار ما آسیب نیز وارد مینماید.
نکته مهم: به هیچ عنوان از پودر تیره، ابتدا به ساکن بروی ساپورت استفاده ننمایید. لازم است که قبلا سطح مقوا، با قشر نازکی از پودر روشن تر، پوشیده شده باشد تا در روند کار دچار مشکلاتی از قبیل لک شدن و تیره و زمخت شدن سایه روشنها، نشویم.


یک نمونه از طراحی های سیاه قلم هنر آموزان ایکاروس

یک نمونه از طراحی های سیاه قلم هنر آموزان ایکاروس


۳ - قلم مو های مورد استفاده در سیاه قلم

از قلم موهای مورد استفاده در سیاه قلم بروش ایکاروس در لیست موجود در این متن، نام برده شد . قلم مو های زبر چینی ماریس برای گذاشتن تُنها و نرم و محو کردن آنهاست. قلم موهای نرم خُرَم برای این منظور استفاده میشود تا خطوط طرح را که از قبل و به آرامی و با یک مداد کمرنگ مانند مداد F کشیده ایم کمی تاکید و پررنگتر نماییم تا طرح اولیه حین انجام کار پاک نشود.
نکته مهم: هنگام ثبت طرح اولیه میبایست مداد را با کمترین فشار ممکن روی مقوا حرکت داد. چون همانطور که گفته شد این مقوا بسیار ظریف و آسیب پذیر میباشد. به همین دلیل ممکن است هنگام کشیدن طرح ، جای نوک مداد بصورت شیار بروی مقوا باقی بماند و در نهایت پس از اتمام کار، این قسمتهای شیار دار بصورت فرورفتگیهای سفید، خود را نشان داده و به زیبایی نهایی نقاشی شما آسیب برساند.


یک نقاشی سیاه قلم چهره در ایکاروس

یک نقاشی سیاه قلم چهره در ایکاروس


۴ - نقاشی سیاه قلم و تکنیک اجرای آن

همانطور که اشاره شد، از دو پودر تیره و روشن ذغال ، برای کار استفاده میکنیم. و همیشه باید اول پودر روشن تر را بروی زمینه استفاده نمود و پس از آن برای تیرگیهای بیشتر، سراغ پودر تیره تر میرویم. پس از اینکه کار با پودر ذغال کریتاکالر کمی پیش رفت و نیاز به تیرگی بیشتر احساس شد میتوان از پودر کنته چرب که بسیار تیره تر از پودر کریتاکالر میباشد استفاده نمود. بهتر است قلم موهای زبر چینی را به دو دسته تقسیم نموده و یک دسته را فقط مختص پودر تیره تر نگاه داشت. چرا که قلم مو هایی که به پودر تیره آلوده میشوند در صورت استفاده در ناحیه های کمرنگ، لک و تیرگی ایجاد مینمایند.


نقاشی با پودر ذغال و قلم مو

نقاشی با پودر ذغال و قلم مو


قلم موهای دسته سبز پارس آرت سری ۲۱۲۵ همراه با پودر تیره برای گذاشتن خطوط ظریف و در عین حال تیره استفاده میشود. از مداد کنته چرب برای تیرگیهای خیلی عمیق که در لبه ها و کناره های فرمها وجود داشته و نیاز به ظرافت و تاکید بیشتری دارند (مثل تیرگی داخل تخم چشمها) استفاده میگردد. مدادهای اکسترا سافت کریتاکالر و 4B و6B و8B استدلر هم به ترتیبی که ذکر شدند دارای تیرگی بیشتر میشوند. یعنی اکستراسافت از همه کمرنگتر و 8B استدلر از بقیه پررنگتر میباشند. این مدادها با تراش، بسیار نوک تیز میشوند و برای مژه ها و بعضی قسمتها در موها کاربرد دارند. بخاطر داشته باشید که ما در سیاه قلم بیشتر کار را با قلم موها و پودر انجام میدهیم و از مداد بطور مستقیم و بروی مقوا کمتر استفاده میشود.


یکی از سیاه قلم آثار هنر جویان آموزشگاه ایکاروس

یکی از سیاه قلم آثار هنر جویان آموزشگاه ایکاروس


پاکن سرفرچه دار برای برداشتن highlight ها مورد استفاده است. کاربرد مداد کنته soft فابرکاستل هم به این ترتیب است که ابتدا نوک مداد را بروی کاغذی میکشیم و سپس محو کن کوچک کریتاکالر را با مالیدن بروی اثر مداد کنته فابر، تبدیل به قلمی حساس مینماییم و بوسیله آن بعضی موهای روی صورت و یا بافتهای ریز پوست و یا مژه هایی که حالات محو دارند را ایجاد مینماییم.

از پاک کن برقی در صورت نیاز به روشناییهای خیلی شدیدتر استفاده میشود. نوک این پاک کنها ضخیم است و کار با آن در ابعاد A3 نیاز به مهارت و تسلط فراوان دارد.

جا دارد مجددا یادآور شویم که مداد ، ذغال ، مداد کنته ، آبمرکب ، قلم فلزی و ...، همه از وسایل طراحی محسوب میگردند و هنری که حاصل استفاده از آنهاست، هنر طراحی نام دارد. به تمام آثاری که در آنها، تُنهای تاریک روشن با کم و زیاد شدن قشر و ضخامت اثر ابزار بروی زمینه بدست میاید و سفیدی و یا رنگ زمینه در تُنهای مورد استفاده نقش ایفا کند، لفظ طراحی اتلاق میگردد.

سیاه قلم لفظی است که در ایران راج میباشد و برای این واژه معادلی در لاتین نمی یابید و بجای آن از DRAWING استفاده میگردد.

برای مثال آثار بالا که کارهای هنرجویان آموزشگاه ایکاروس میباشد و با ذغال و مداد کنته و محوکن و پاک کن و بروی مقوای سفید A3 انجام شده است، یک طراحی محسوب میگردد که در تعبیر امروزی آن لفظ سیاه قلم و یا نقاشی سیاه قلم اتلاق میگردد.

طراحی زیر اثر دیگری است که با مداد و توسط سیاوش مهویس مدیریت آموزشگاه کار شده است:


طراحی چهره سیاه قلم با مداد

طراحی چهره سیاه قلم با مداد


لازم به ذکر است که در بسیاری از موارد، برای ورود به کار سیاه قلم، طرح اولیه با مداد کمرنگ بروی زمینه ثبت میشود. سئوال خیلی از علاقمندان این هست که این طرح اولیه به چه صورت باید رسم شود؟ آیا طراح خود آن را میکشد و یا اینکه طرح را کپی مینماید؟ و این سئوالی است که در بسیاری از کانالها و شبکه ها و سایتها معمولا بدون جواب میماند.

اما ما در اینجا پاسخ این سئوال رایج را به صراحت بیان میکنیم. بله، بطور معمول این قبیل آثار، طرح اولیه شان بصورت کپی انجام میشود. اجرا کننده طراحی ، طرح را بوسایل مختلف مانند کاغذ گرافیت شده و یا میز نور و یا اوپک بروی زمینه منتقل مینماید.

آیا سیاه قلم کپی کاریست؟

خیر. در صورتیکه از توان لازم برای طراحی برخوردار باشید، میتوان این تکنیک را بدون کپی کردن نیز انجام داد.

یک تفاوت بزرگ در آموزش سیاه قلم در آموزشگاه نقاشی ایکاروس با رویه کپی کاری

ما معتقدیم که گرچه انجام این قبیل طراحی ها، بخاطر نیازشان به تمیزی و اجتناب از پاک کن کاری و اصلاح طرح اولیه، بهتر است که با روش کپی انجام شوند، اما در صورت برخورداری از یک توان قوی در طراحی قابل اجرا به صورت چشمی و بدون کپی کردن طرح اولیه نیز میباشند. اما تاکید میکنیم که میبایست از توان پایه ای قوی در طی دوره های قبلی آموزش طراحی و نقاشی که گذرانده اید، برخوردار شده باشید.
البته پرداختن به این بحث در این مقال نمی گنجد. اما ما به شما پیشنهاد میکنیم که مطلب آموزش طراحی چهره سیاه قلم ما را که در همین خصوص ارائه شده است مطالعه بفرمایید.
همچنین ما مطلبی با عنوان «آموزش کپی نکردن و یا از رو نیانداختن طرح اولیه»، برای شما تهیه کرده ایم. در این مطلب مشاهده مینمایید که یکی از هنر آموزان آموزشگاه که مراحل طراحی را بصورت موفقیت آمیزی طی کرده است به اجرای یک طراحی چهره بدون کپی کردن طرح و به روش کل به جزء میپردازد. یک ویدئوی کوتاه شده یک دقیقه ای از این اجرا را میتوانید در همین صفحه مشاهده نمایید.


ویدئو اجرای سیاه قلم بدون کپی کردن طرح اولیه


فیلم یک دقیقه ای اجرای سیاه قلم


اما چنانچه مایلید مشاهده کاملتر و طولانی تری از این اجرا و توضیحات همراه آن را تجربه کنید، به مطلب طراحی اولیه چهره سیاه قلم رجوع نمایید.




دیـــدگـــاه

  فرانک فیضی

زمان: جمعه، ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۶:۴۹:۳۷

سلام من قبلا کلاس آموزش سیاه قلم رفتم این مطلب شما را چند بار خواندم. نکات جدیدی برام داشت اما کمی گیج شدم. چون قبلا ما ابزارهای دیگه ای رو برای سیاه قلم یاد دادن. مثلا به ما گفتن روی مقوای اشتنباخ کار کنین. یا مثلا به جای قلمو از دستمال استفاده کنین. لطفا راهنماییم کنین که استفاده از چه ابزار و روشی توی نقاشی سیاه قلم درسته.

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۹:۵۱:۱۳

روشهای آموزش از یکدیگر متفاوت میباشند و بسته به تجربه و دانش و فراست آموزش دهنده، ابزار و متریالهای متفاوتی ممکن است به هنرجو پیشنهاد و ارائه شود. اما قدر مسلم اینکه ساپورتی که سیاه قلم بروی آن انجام میشود از اهمیت فراوانی برخوردار است. تا آنجا که ما میدانیم و تجربه کرده ایم، نامناسب ترین ساپورت مقوای اشتنباخ میباشد. ساپورتهای دیگر کیفیت نرمتر و مناسبتری از تنالیته را موجب میشوند. در مورد دستمال هم، تا کنون ما با چنین مورد و چنین توصیه ای مواجهه نداشته ایم و اولین بار است که این مطلب را از شما میشنویم. چون دستمال، پودر را از روی مقوا پاک کرده و بر میدارید. تکنیک و روش نقاشی سیاه قلم ایکاروس بگونه ای است که در متن بالا مطالعه نمودید.

↩ پاسخ به پیام

  منوچهر

زمان: دوشنبه، ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۰:۲۶:۰۹

مقوایی که نمیخواین اسمشو بگین همون مقوای cold press یا راف هست که مخصوص ابرنگه بهترین نوعش هم مال برند کانسون هست.

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۵۳:۳۴

خیر. این برندی که فرمودید نیست. متاسفانه یکی دو سالی هست که مقوای مورد استفاده ما در بازار ایران یافت نمیشود.. بهر صورت ممنون از توجه شما.

↩ پاسخ به پیام

  مهین

زمان: شنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۲۲:۳۴:۵۶

ممکنه در باره پاک کن برقی و اینکه چه مدل پاک کنی شما استفاده میکنید توضیح بدید ممنون

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۲۰:۳۸:۲۹

پاک کن برقی وسیله موثری در سیاه قلم محسوب میشود. این پاک کنها قدرت تمیز کنندگی و پاک کنندگی بیشتری نسبت به پاک کنهای معمولی دارند و ما هم در کلاسهای سیاه قلم، استفاده ازآنها را تجویز میکنیم. پر مصرفترین برندها، تکنیکال و میلان هستند که بسیار بکار می آیند. البته بسته به ابعاد کار سیاه قلم شما، استفاده از این ابزار با دشواریهایی میتواند همراه باشد. چون نوک این پاک کنها پهن و بزرگ میباشد، استفاده از آنها در نقاشی های سیاه قلم با ابعاد کوچک، نیاز به مهارت تکنیکی بالا دارد.

↩ پاسخ به پیام

  بهاره

زمان: دوشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۱:۴۰:۱۲

استاد سلام. ممنون از آموزشهاتون. سیاه قلم من مثل نقاشی بقیه بچه ها در نمیاد. دون دون میشه

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۲:۵۵:۴۳

مطالب آموزشی را مجددا مرور نمایید. احتمال خیلی زیاد، شما قلم موهای آغشته به پودر تیره را در شروع کار استفاده میکنید و برای اینکه در سیاه قلم به شیوه ایکاروس سایه ها و تنالیته های نرم و زیبا و لطیفی داشته باشید، لازم است که حتما ابتدا از پودر روشنتر بروی زمینه استفاده شود. ضمنا قلم مو شماره های یک و دو زبر هستند و ممکن است به کار شما آسیب برسانند.

↩ پاسخ به پیام

  Shadi

زمان: سه شنبه، ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | ۰۵:۲۴:۴۶

پودر روشن چي هست

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | ۰۸:۳۶:۵۶

در لیست وسایل و ابزار سیاه قلم که در متن ارائه شده، دقت نمایید. شماره 12 مد نظر میباشد. منظور از پودر روشن، پودر کنته کریتا کالر است که روشنی بیشتری نسبت به پودر کنته چرب دارد.

↩ پاسخ به پیام

  مهدی قدیم ملالو

زمان: شنبه، ۴ آبان ۱۳۹۸ | ۱۰:۲۹:۲۰

سلام
سفارش کار هم قبول میکنید.
لطفا شماره تماس یا ادرس بفرمائید.

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۴ آبان ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۹:۲۵

خیر، متاسفانه وقت برای انجام سفارش نداریم و فقط آموزش داده میشود.

↩ پاسخ به پیام

  رشیدی

زمان: چهارشنبه، ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | ۱۹:۲۶:۵۲

سلام اگر طرحی که کشیدیم بعدازسایه زدن درطراحی سیاه قلم کمی لک شده باشه ومشخص شده باشه چیکارباید کرد ..راه حلی داره ؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | ۰۰:۳۸:۰۵

جواب سئوال شما کاملا به متریال و ابزارهایی که برای سیاه قلم استفاده میکنید، و همچنین علت لک شدگی بستگی دارد. اگر علت لک، چربی و کثیفی و آلودگی خارجی باشد، خیر. بر طرف کردن آن در بیشتر مواقع میسر نمیباشد. مخصوصا اگر لک در قسمتهای روشن کار باشد.
سایر لکهایی که در اثر عواملی مثل استفاده های نابجا از ابزار بوجود آمده باشند، بسته به نوع و شدتشان، ممکن است تا حدودی جبران پذیر باشند. و البته میزان این جبران پذیری، به نوع ساپورت و سایر متریالهایی که استفاده میکنید و کلا روش سیاه قلمی که در پیش گرفته اید، خیلی بستگی دارد.

↩ پاسخ به پیام

  سوسن

زمان: دوشنبه، ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | ۰۹:۱۱:۲۸

ممنون از مطالب خوبتان. یک سوال داشتم خدمتتان. من نقاشی سیاه قلم را با کپی کردن کار کاردم تا بحال. ولی نمیتونم خودم طرح را بکشم. اما میخوام یاد بگیرم. چقدر طول میکشد تا بتونم خودم نقاشی کنم طرحهامو و از رو نندازم. ممنون

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۷:۲۲:۲۶

قطعا رسیدن به این مقصد نیاز به پرکاری و تمرین فراوان دارد. اما آنچه مسلم مینماید این است که اساسا تجربیات گذشته شما تا چه اندازه بر پایه و اساس درست و اصولی بنا شده باشد. هرچه در گذشته اصولی تر و بر مبنای کل به جز کار کرده باشید، عدم وابستگیتان به کپی کاری در نقاشی سیاه قلم سریعتر حاصل میگردد.

↩ پاسخ به پیام

  slip

زمان: سه شنبه، ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۷:۳۹:۲۵

سلام. واقعا امکان دارد که ما طرح سیاه قلم را کپی نکنیم و خودمان بکشیم

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۹:۲۲:۲۱

بله. امکان دارد. جهت آشنایی بیشتر، لطفا از پیج زیر در سایت ما دیدن نمایید:
اجرای اولیه طرح بدون کپی کردن

↩ پاسخ به پیام

  sk

زمان: دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۴:۲۳:۲۷

یه نقاشی چهره سیاه قلم دارم که زیبا کشیده نشده. میتونم همونو بدم به طراح تا تصحیحش کنه...

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۷:۵۴:۵۹

بستگی دارد به اینکه چقدر زیبا کشیده نشده باشد. اگر ایرادهای اساسی نداشته و فیکس هم نشده باشد، ممکن است قابل اصلاح باشد. البته ما اینکار را انجام نمیدهیم. به مراکز دیگر مراجعه نمایید.

↩ پاسخ به پیام

  فرید

زمان: چهارشنبه، ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۶:۱۶:۳۴

سلام من 33 سالمه علاقه مند شدم به سیاه قلم و نقاشی ایا دیر نشده امکان یادگیری هست و این که زمینه ای ندارم ولی خیلی خیلی علاقه مند شدم

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | ۰۰:۲۵:۰۳

سن شما هیچ منافاتی با امکان یادگیری این هنر ندارد. از طراحی پایه میتوانید شروع نمایید و به سیاه قلم برسید.

↩ پاسخ به پیام

  انا

زمان: سه شنبه، ۷ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۴:۳۰

سلام من طراحی کلاس نرفتم کلا خودم حرفه ای کار میکنم میخواستم از طراحی با مداد سراغ ذغالو سیاه قلم بیام اما یکم مشکل دارم تو نحوه کارکردن میخواستم بدونم چه قدر طول میکشه که تو این کار حرفه ای شم و برایه طرح هایه اولیه چه طرح هایی رو باید کار کرد ک بعدا سراغ طراحی چهره رفت
ممنون میشم جوابمو بدین

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۷ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۶:۲۸

در مورد اینکه چقدر زمان میبرد تا حرفه ای شوید، نمیشود به زمان مشخصی اشاره نمود. کاملا بستگی به تلاش و کوشش و خستگی ناپذیری هر فردی دارد.
در سئوال دوم، متوجه نشدم دقیقا چه پرسشی دارید. اگر منظورتان چگونگی پشت سر نهادن مراحل آموزش گام به گام این هنر میباشد، باید عرض کنم که بهتر است از تعلیم و آموزش بهترین استادان نقاشی سیاه قلم بهره مند شوید. هنرهای تجسمی واقعا نسبت به سایر هنرها در مقوله خودیادگیری و خودآموزی، متفاوت بوده و دشوارتر میباشد. کسب مهارتها و هزاران نکته ظریف فنی و تکنیکی، امری نیست که با توسل به روشهای خودیادگیری متکی به آزمون و خطا، در زمان کم، بازده داشته باشد. قطعا استفاده از تجربیات بهترین نقاشان و استادان سیاه قلم ایران، فرسودگی ذهنی ناشی از خودتکاپوگری جویندگان این هنر را (که نوعی هنر تجسمی محسوب میگردد)، کاهش میدهد.

↩ پاسخ به پیام

  مژگان

زمان: پنجشنبه، ۹ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۰:۴۷:۳۸

سلام خسته نباشید.ببخشید وقتی طراحیمون خیلی کثیف میشه با چی میشه لکه های مداد سیاه رو پاک کرد؟؟به جز پاک کن برقی .میشه با مداد سفید روش کشید؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ | ۰۰:۴۱:۵۳

اطفا بفرمایید منظورتان دقیقا از طراحی چه نوع آن است؟ آیا منظورتان طراحی سیاه قلم که بروش پودر و قلم مو کار شده و موضوع این صفحه میباشد، است؟ چون در اینکارها خیلی از مدادها استفاده نمیکنیم که بخواهد لک کثیف ایجاد نماید.

↩ پاسخ به پیام

  زهرا

زمان: شنبه، ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۲۰:۵۸

سلام استاد خسته نباشید.ببخشید اینکه میگن تو روش سیاه قلم اموزش واقعی در استفاده نکردن از پودر هست آیا صحت داره؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۰:۴۳:۰۳

ما میتوانیم سیاه قلم را بر اساس متریال مورد استفاده در آن، به سیاه قلم با ذغال و سیاه قلم با مداد تقسیم کنیم. در روش ذغال (که معمولا هم وقتی از این لفظ استفاده میشود، منظور همان کار با ذغال است) استفاده از پودر ذغال، رایج است و همگان استفاده میکنند. اما در سیاه قلم با مداد، پودر مداد کاربرد زیادی ندارد، اگرچه ممکن است بعضیها از آن استفاده نمایند.

↩ پاسخ به پیام

  محبوبه

زمان: یکشنبه، ۹ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۰:۴۷:۵۳

با تشکر از شما قسمت سیاه قلم که نقاشی بدون کپی کردن اجرا میشود خیلی عالیست متاسفانه همه جا فقط کپی کردن یاد میدهند و اصولی نیست چقدر زمان میبرد یاد گرفتنش

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۹ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۶:۵۴:۲۴

ممنون از نظر شما. در چهار کامنت قبلی، پاسخ این سئوال که چقدر طول میکشد تا مهارت لازم جهت اجرای سیاه قلم بدون کپی کردن طرح را بدست بیاوریم داده ام. هم میبایست تکنیک سیاه قلم تان را تقویت نمایید و هم میبایست در طراحی دست آزاد و شیوه کل به جزء مهارت کسب نمایید.

↩ پاسخ به پیام

  فروغ

زمان: سه شنبه، ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۵:۲۲:۱۴

سلام برای سایه زدن صورت ازچه متریالی وقلمویی استفاده کنیم که صاف ومخملی بشه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۶:۵۴:۴۸

اگر مطالب را خوانده باشید، همانطور که گفته شده ما در ایکاروس از قلم موهای چینی ماریس برای اینکار استفاده میکنیم. اما بطور کلی تکنیکهای مختلفی برای انجام کار وجود دارد.

↩ پاسخ به پیام

  Ana

زمان: چهارشنبه، ۹ مهر ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۴:۴۳

سلام خسته نباشین. ببخشید یه سئوال داشتم ممنون میشم جواب بدین، جای مداد کنته هارد رو چطوری از روی کاغذa3
باید پاک کنم؟ حین طراحی چهره قسمتی از مو زیاد بالا رفت مجبور شدم پاک کنم ولی جای مداد هم چنان باقیه راهی برای پاک کردنش وجود داره ایا؟ اگر با کنته سفید رو ش بکشم درست میشه؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | ۲۲:۲۴:۲۱

باید از پاک کن قوی تر استفاده کنید. نوعی پاک کن برقی بنام پاک کن میلان وجود داشت با پاک کنهای آبی رنگ که قدرت پاک کنندگی بسیار زیادی را دارا بود. اما متاسفانه مدتی است که این پاک کن را که ساخت چین هم بود، نمیتوان در ایران یافت.

↩ پاسخ به پیام

  Ana

زمان: پنجشنبه، ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | ۲۲:۵۷:۰۴

ممنون از پاسخ تون

↩ پاسخ به پیام

  حسین منفرد

زمان: یکشنبه، ۷ دی ۱۳۹۹ | ۰۱:۵۴:۳۳

سلام خسته نباشید ، مطالب عالی بود ، یه سوالی داشتم که ذهنم رو درگیر کرده ، من مدتی هست که کلاس سیاه قلم میرم و از روی نقاشی هایی که استاد درس میدن کار و تمرین میکنم ، مشکلش این هست که فقط بلدم طرح هایی که دبیر تدریس میکنه رو به راحتی و زیبا بکشم و اگر خودم بخوام طرحی رو به دلخواه با تکنیک سیاه قلم نقاشی کنم ، نقاشیم خیلی خیلی زشت میشه و ناامیدم میکنه!! خواهشا راهنماییم کنید

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: یکشنبه، ۷ دی ۱۳۹۹ | ۰۸:۴۵:۰۳

اگر با کمک استادتان کارهایتان به نتیجه میرسد پس میبایست به آموزه های ایشان دقت بیشتری داشته باشید و با سعی و تلاش بیشتر درصد وابستگی به استاد را کم کرده و در انجام کارها مستقل شوید. نقاشی سیاه قلم نیاز به تمرین و ممارست زیاد دارد و متناسب با افزوده شدن به تجربه کاری هر کس، زیبایی کارهایش نیز بیشتر میشود.

↩ پاسخ به پیام

  سرهنگیان

زمان: چهارشنبه، ۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۵:۱۹:۲۹

با سلام خدمت شما استاد عزیز و با آرزوی موفقیت هر چه بیشتر شما و همکاران
لطفا بفرمایید پودری که از سمباده زدن کنته سافت فابر کاستل بدست میآید را در چه کاری میتوان استفاده کرد؟ و آیا اصولا استفاده آن درست است یا غیر قابل استفاده است.

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: پنجشنبه، ۲ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۰:۱۹:۵۵

پودری که از این طریق بدست میاید میتواند کاربرد داشته باشد. البته شخصا چنین پودری را تجربه نکرده ام. اما قطعا در تکنیکی که ما در آموزشگاه استفاده میکنیم کاربرد ندارد و ترجیحا پودر تیره ای را مناسب میدانیم که کمی حالت چرب داشته باشد مانند پودر ریما. اما ممکن است این ماده را در سایر تکنیکهای نقاشی سیاه قلم بتوان استفاده نمود.

↩ پاسخ به پیام

  molaeipaniz

زمان: دوشنبه، ۶ بهمن ۱۳۹۹ | ۲۳:۲۰:۰۹

اگه جایی از کار رو تیره تر کار کردیم ، برای در اوردن قسمت های روشن باید از چه پاک کنی استفاده کنیم؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۷ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۱:۳۲:۰۶

اگر با تکنیک و متریالهای ایکاروس کار میکنید، و لازم شده است که قسمت تیره تر شده را روشنتر نمایید، پاک کن مدادی فرچه دار مناسبترین وسیله برای اینکار میباشد. پاک کن را به آهستگی و بدون فشار روی سطح مورد نظر حرکت دهید. البته بهتر است از ابتدا جوری کار کنید که این اتفاق نیافتد. چون حتی در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات پاک کردن، قدری از ظرافت و تمیزی کار کم میشود.

↩ پاسخ به پیام

  محدث

زمان: جمعه، ۲۸ آبان ۱۴۰۰ | ۰۸:۵۱:۰۵

از اینکه همه مطالب کاربردی را یکجا تهیه کردید و در اختیار ما قرار میدهید و از سایت خوبتان تشکر میکنم

↩ پاسخ به پیام

  پارسی

زمان: سه شنبه، ۲ آذر ۱۴۰۰ | ۱۱:۴۳:۵۱

سلام وقت بخیر.من میخوام نقاشی رو از صفر شروع کنم و بتوانم هر چیزی مخصوصا فیگورهای مختلف تا انواع مناظر و ساختمان ها را در ابتدا با مداد طراحی کنم.چون برای کارم لازم دارم هرچیزی رو بتونم طراحی کنم.به این منظور من نمی‌دونم برای شروع برای کدوم دوره ثبت نام کنم.خواستم برای دوره سیاه قلم ثبت نام کنم که دیدم فقط نقاشی چهره است در صورتی که من لازم دارم طراحی انواع فیگور ها و همچنین ساختمان ها و مناظر رو یاد بگیرم.ممنون میشم راهنمایی کنید برای کدوم دوره ثبت نام کنم

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۲ آذر ۱۴۰۰ | ۱۳:۳۸:۲۲

برای طراحی هر چیزی، بهتر است از طراحی پایه شروع کنید. ولی برای ساختمانها بهتر است سمت آموزشهای معماری و راندو بروید. ما این آموزشهای با کاربرد معماری را نداریم.

↩ پاسخ به پیام

  مهدی اسماعیلی

زمان: شنبه، ۹ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۲:۴۰:۱۱

من ساکن تهران نیستم ولی برای کلاس سیاه قلم قصد دارم روزهای جمعه کلاس بردارم. میخواستم بدونم میتونم یک هفته در میان برای کلاسها بیام. ممنون میشم پاسخ بدین

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: شنبه، ۹ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۳:۰۳:۴۱

لطفا جهت هماهنگی بین ساعات ۹:۳۰ الی ۱۸ با شماره آموزشگاه تماس بگیرید
02144022265 و 02144015447

↩ پاسخ به پیام

  مازیار

زمان: چهارشنبه، ۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۶:۵۲:۵۹

سلام واقعا متاسفم شدم
اینکه مدیر یک آموزشگاه هنری کپی کردن را موجه جلوه میدهد به نظر من کسی که میخواهد کار هنری انجام دهد باید یاد بگیرد که طرح اولیه را هم بدون کپی کردن منتقل کند

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: جمعه، ۵ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۷:۴۴:۳۶

چقدر سرسری و سطحی قضاوت کرده اید. واقعا چرا ما ایرانیها اینقدر کنکاشمان در مسائل سطحی و شتابزده است. شما از کجا به این نتیجه رسیدید که ما کشیدن طرح اولیه را آموزش نمیدهیم. آیا اصلا به خود زحمت دادید که کمی بیشتر بررسی کنید و مثلا به این صفحه از سایت ما (که اتفاقا برای افرادی مثل شما ارائه شده) نگاهی بیندارید:
نقاشی سیاه قلم بدون کپی کردن طرح اولیه
البته خیلی حرفها در باره روش صحیح و اصولی کشیدن مدل وجود دارد که حتی با این قضیه هم امثال شما بسیار سطحی و غیر حرفه ای برخورد میکنند و متاسفانه با شیوه صحیح آن که روش "کل به جزء" میباشد آشنایی ندارند. محض اطلاع شما لطفا زحمت بکشید و به مطلب زیر هم نگاهی بیندازید:
روش اصولی طراحی چهره
حقیقتا نیازمند یک تحول عمیق در نگاه و طرز برخورد و قضاوت کردنمان با مسائل هستیم. انگاری واقعا چشمها و گوشهایمان بسته است و در همان حال برای دیگران تاسف میخوریم.
شما حتی مطالب این پیج را نگاه هم نکرده اید. یعنی وقتی هنر جو آمده، شروع کرده بدون اینکه کپی کنه، سیاه قلم را طرح زدن (آنهم به روش کل به جزء، روشی که امثال شما اصلا نمیدانید چه هست)، ما فیلم ازش گرفتیم، گذاشتیم تو سایت، لینک اجرای کاملش را هم گذاشتیم، توضیحات هم دادیم، بعد همه اینها، شما میای تو همین صفحه اینو مینویسی، دیگه من چی دارم بگم؟ من تسلیم. دستام بالا. حق با شماست. لابد ما توهم زدیم.👼

↩ پاسخ به پیام

  رادان صالحی

زمان: دوشنبه، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۲:۴۸:۱۸

از اطلاعات مفیدتون واقعا سپاسگزارم بسیار موثر بود

↩ پاسخ به پیام

  امیررضائی

زمان: دوشنبه، ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۲۲:۴۲

سلام
میخوام شروع به آموزش سیاه قلم بکنم تنها سایتی که دیدم به روز است سایت شما بود و اینکه وقتی با حوصله جواب میدهید آموزش هم کاملا اصولی و ریزه کاریه
فقط اینکه میخوام وسایلش رو بخرم خودتون دارید یا یه ست رو پیشنهاد میدید که بخرم؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: سه شنبه، ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۸:۰۱

ممنون. شما لطف دارید. برای اطلاع از وضعیت وسایل لطفا بین ساعات 10 الی 16 با شماره های زیر تماس بگیرید
02144015447
02144022265

↩ پاسخ به پیام

  فاطمه

زمان: چهارشنبه، ۱۹ مهر ۱۴۰۲ | ۲۱:۴۱:۰۱

سلام وقت بخیر
میخاستم بپرسم توی نقاشی سیاه قلم میخام نقطه های خیلی سفید ایجاد کنم برای منافذ پوست ولی با پاک کن برقی سفیدی زیادی ایجاد نمیشه از چ ابزار دیگه ای مثل خودکار سفید و اینا میتونم استفاده کنم؟

↩ پاسخ به پیام

  مدیر

زمان: دوشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۹:۱۵

اول از همه مطمئن بشید که باطری پاک کن برقی تان ضغیف نشده باشد. بهترین باطری برای پاک کن برقی باطری های از نوع آلکالاین میباشد.
اگر پاک کن و باطری آن ایرادی نداشته باشد، در این صورت ممکن است بقدری به زمینه، تیرگی خورانده باشید که دیگر امکان برگرداندن روشنایی و سفیدی زمینه وجود نداشته باشد. در این صورت فقط برای نقطه های ریز میتوان از خودکار (ساکورا – ژلی رول) سفید استفاده کرد.

↩ پاسخ به پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال نظرات



🎭 روز شمار هنری
امروز ۲۰۲۴/۰۳/۲۹ میلادی برابر با جمعه، ۱۰ فروردین ۱۴۰۳هجری شمسی که مصادف میباشد با سالروز تولد دورا کرینگتون، نقاش انگلیسی

دورا کرینگتون، نقاش انگلیسی

 ادامه مطلب 

©اکیداً از مراجعه حضوری از ساعت ۱۶ به بعد خودداری نمایید             کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به آموزشگاه نقاشی ایکاروس میباشد - 2024-2009